De 7 meest interessante Eerste Divisie-spelers met een aflopend contract

Gisteren om 16:00  De seizoensontknoping in de Eerste Divisie nadert. De laatste weken van de competitie zullen in het teken staan van de strijd om de laatste promotieplaatsen. In deze weken zullen de eerste spelers ook al na gaan denken over hun toekomst. Deze zeven uitblinkers beschikken over een aflopend contract  meer »

Hoe vergaat het de huurlingen van Feyenoord?

Gisteren om 13:00  Feyenoord stuurde dit seizoen een heel legioen van huurspelers naar andere clubs. In Zwitserland, Engeland en uiteraard ook Nederland vinden we dit seizoen de huurlingen van Feyenoord terug. Hoe is het nu met de spelers die Feyenoord tijdelijk liet vertrekken. meer »

PSG, AS Monaco en Olympique Lyon ruiken bloed: Hoe de ontknoping in de Ligue 1 steeds spannender wordt

Gisteren om 11:03  Het is een belangrijke dag in de Franse Ligue 1. De nummers twee, drie en vier van de competitie komen vandaag allen in actie. AS Monaco, Olympique Lyon en Paris Saint-Germian hebben gezamenlijk één doel voor ogen. Het gat naar koploper LOSC Lille zo snel mogelijk dichten. meer »

Samenvatting Vfl Wolfsburg - Bayern M�nchen (2-3)

17 april 2021 21:05  Bayern München heeft een benauwde zegen weten te boeken op VfL Wolsburg. Na de uitschakeling in de Champions League tegen PSG stond er met Wolfsburg een lastige tegenstander op het programma. Wout Weghorst wist te scoren, maar kon een 2-3 nederlaag niet voorkomen. meer »

SC Cambuur promoveert: zo zag het feest eruit

17 april 2021 18:01  De Eredivisie weet welke nieuwkomer het volgend seizoen in ieder geval mag verwelkomen: SC Cambuur verzekerde zich vrijdag namelijk (officieus) van promotie naar het hoogste niveau van Nederland. Het feest na de wedstrijd leverde mooie beelden op. meer »

Bekerfinale op de rol: hoe verliepen de laatste vijf edities

17 april 2021 7:00  Na de onnodige en pijnlijke Europese uitschakeling tegen AS Roma heeft Ajax weinig tijd om te treuren. De Amsterdammers strijden zondag tegen Vitesse voor het eerste eremetaal van dit seizoen. Om al een beetje in de stemming voor de bekerfinale te komen kijken we terug naar de laatste vijf edities! meer »

Superelf Simon Cziommer, vernederlandste Duitser

16 april 2021 12:00  Hij kwam ter wereld in Duitsland, maar de voetballoopbaan van Simon Cziommer speelde zich bijna volledig in Nederland af. Als middenvelder droeg hij de shirts van FC Twente, Roda JC, AZ, FC Utrecht, Vitesse en Heracles Almelo. Ook Schalke 04 en Red Bull Salzburg staan op zijn CV. Nu is de veertigjarige Cziommer spelersbegeleider en ontwikkelingscoach en woont hij met zijn Nederlandse vrouw en kinderen in Noord-Holland. meer »

Win de biografie van Stanley Menzo: "Een vriend zei dat het misschien door voodoo kwam"

16 april 2021 10:00  Hij zag de beelden nooit meer terug. Als het fragment van zijn fout al op televisie werd uitgezonden, draaide hij zich resoluut van het toestel weg. Stanley Menzo hoefde de beelden uit de UEFA Cup-wedstrijd AJ Auxerre - Ajax niet meer te zien. Wilde het niet meer zien. "Ik ben me altijd blijven afvragen waarom ik deed wat ik deed." meer »

Samenvatting AS Roma - Ajax 1-1

16 april 2021 8:30  Het Europa League-avontuur van Ajax is voorbij. Het 1-1 gelijke spel in Rome donderdagavond bleek onvoldoende om de 1-2 nederlaag van een week eerder goed te maken. meer »

Dit leerden we van AS Roma - Ajax

15 april 2021 22:55  Geen derde halve finale in vijf jaar. Ajax mocht even ruiken aan een halve finale tegen Manchester United, maar was uiteindelijk niet doortastend genoeg. Na de 1-2 nederlaag in de Johan Cruijff ArenA was de 1-1 op bezoek bij AS Roma donderdag onvoldoende. Dit hebben we geleerd van een teleurstellende avond voor het team van Erik ten Hag. meer »

Ineens is het maar een klein bordje

15 april 2021 15:00  Op 15 april 1989 kwamen 96 Liverpoolsupporters niet meer thuis van een voetbalwedstrijd. Tijdens de halve finale tegen Nottingham Forest in het Hillsboroughstadion in Sheffield raakte de aanhang verdrukt op de Leppings Lane-tribune. De ramp laat ook 32 jaar na dato nog sporen achter in de stad aan de Mersey, weet onze redacteur. meer »

'Abraham' Finidi George over ijshockey, GTST, Kanu en tirades van Van Gaal

15 april 2021 13:39  Finidi George viert vandaag zijn vijftigste verjaardag. De oud-Ajacied werd via de social media-kanalen van Ajax al uitgebreid gefeliciteerd en toegezongen door oude bekenden als Frank Rijkaard, Danny Blind, Jari Litmanen, Marc Overmars, Edwin van der Sar en Louis van Gaal. Ter ere van het jubileum van de Nigeriaan brengen wij het interview met Finidi uit september 2019 nog eens onder de aandacht. Daarin keken wij terug op zijn bijzondere tijd bij Ajax en spraken over hoe hij zijn geluk heeft gevonden in Spanje. meer »

Samenvatting Liverpool - Real Madrid (0-0)

15 april 2021 9:42  Real Madrid bereikte woensdagavond de halve finale van de Champions League. Het duel met Liverpool op Anfield wist negentig minuten te boeien, maar eindigde doelpuntloos. Hier de samenvatting: meer »

Interview Naoufal Bannis: ?Feyenoord is altijd mijn droomclub geweest?

14 april 2021 12:00  Naoufal Bannis (19) speelt sinds de winter op huurbasis voor FC Dordrecht. Zijn doel om door te breken bij Feyenoord heeft hij allerminst opgegeven. “Ik wil ervoor zorgen dat ik sterker terugkom.” meer »

Samenvatting: Paris Saint-Germain-Bayern M�nchen (0-1)

14 april 2021 9:00  Bayern München wist dan wel te winnen, maar na de 2-3 zege van Paris Saint-Germain in de heenwedstrijd gaan de Fransen door naar de volgende ronde. Bekijk hier de samenvatting van een wedstrijd hogeschoolvoetbal.  meer »