Wedstrijdverslagen

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2020 - 2021 - - - - - - - - - - - - - - - - -

11-10-2020 Nieuw Roden - HSC   AFGELAST!

4-10-2020 HSC - Forward  2-2
DvhN: HSC pakt een punt tegen GSAVV Forward : 2-2.
Bij rust was het 1-1 door doelpunten van Max Oogink van Forward en Edwin Bosma van HSC. In de 70ste minuut werd het 2-1 door Winston Bendt, maar in blessuretijd maakte Thomas Butz de gelijkmaker vanaf de stip.
,,We speelden met vijf A-junioren in de basis”, zei trainer Henk Veenhof van HSC. ,,We probeerden via de omschakeling gevaarlijk te worden en dat lukte aardig.” Met zeven punten staat HSC tweede.
,,We waren beter dan HSC”, vond trainer Gert Jan van Dijken van de uitploeg. ,,We speelden goed voetbal tot aan de zestien meter, maar benutten de kansen niet.”

27-9-2020  Siddeburen - HSC 2-4
DvhN;
HSC heeft nog geen puntenverlies geleden na de winst met 4-2 op Siddeburen.
Siddeburen nam vlak na rust een 2-1 voorsprong, maar de ploeg van trainer Henk Veenhof herstelde zich uitstekend. Edwin Bosma maakte in de slotminuut de bevrijdende 2-4 voor HSC ,,Ik ben trots op deze ploeg met veel A-junioren’’, beschouwde Veenhof na. ,,Maar het kon wel beide kanten opgaan’’, oordeelde trainer Auke Birza van Siddeburen.

20-9-2020 HSC - Groninger Boys 3-0
DvhN;
HSC was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Groninger Boys. De ploeg begon goed aan het seizoen en pakte zo de eerste drie punten. De 1-0 was een eigen doelpunt. De 2-0 werd gemaakt door Winston Bend en vlak voor tijd werd het 3-0 door Mark Lukkien. „De eerste twintig minuten speelden we heel goed”, sprak trainer Henk Veenhof. „De kansenverhouding was 12-5.” 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2019 - 2020 - - - - - - - - - - - - - - - - -
8-3-2020 Nieuw Roden-HSC 2-3
DvhN; HSC boog gisteren een 2-0 achterstand tegen Nieuw Roden om in een 2-3 zege.
Bij HSC scoorden Wouter van der Graaf, Michiel Smit en Winston Bend. ,,We begonnen niet goed aan de wedstrijd”, vertelde trainer Henk Blijham van HSC. ,,De tegenstander profiteerde optimaal van onze individuele fouten. Ze kwamen daardoor op een 2-0 voorsprong. Na rust leverden we veel strijd en kregen we meer kansen dan Nieuw Roden. Daarom was het een verdiende overwinning, maar het kon ook de andere kant op vallen.”

1-3-2020 Peize-HSC 6-0
DvhN; 
Koploper Peize boekt eenvoudige overwinning op HSC. De ploeg won met maar liefst 6-0. Selwyn Slotegraaf was met drie doelpunten belangrijk voor zijn ploeg. Met twee treffers zette Joppe van Leeuwen Peize in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Na rust zorgden Slotegraaf en Frank Darwinkel ervoor dat de thuisclub niet in de problemen kwam.

16-2-2020 HSC-ZNC 5-2
DvhN; De wedstrijd tussen HSC en ZNC werd na 80 minuten gestaakt wegens een te nat veld. De stand was op dat moment 5-2 in het voordeel van het thuis spelende HSC. In de 40ste minuut werd het 1-0 door Wouter van der Graaf. Twee minuten later maakte Winston Bendt de 2-0 en dezelfde Bendt zorgde in de 45ste minuut voor de 3-0 ruststand. Jorn Offens maakte na 67 minuten de 3-1. Michiel Smit maakte de 4-1 uit een strafschop. In de 75ste minuut werd het 5-1 door Fabian Smith en in de 79ste minuut werd het 5-2 door Jordy Brust. ,,We begonnen matig aan de wedstrijd”, sprak trainer Henk Blijham van HSC. ,,We stonden even onder druk, maar we kwamen beter in de wedstrijd en scoorden drie keer voor rust. Na de pauze voerden we de score op. We maakten onze kansen af, hoewel we niet goed voetbalden.” HSC blijft in de subtop staan.

2-2-2020 HSC-Siddeburen 2-3
DvhN; ,,We speelden een redelijke wedstrijd”, aldus trainer Auke Birza van Siddeburen. ,,We waren de beter voetballende ploeg. We kwamen al na drie minuten achter, maar na een kwartier schoot Julian Pot een vrije trap binnen. Op het half uur kopte de spits van HSC een bal in de kruising en stonden we met 2-1 achter. Na de pauze gingen we op dezelfde voet verder en na een uur scoorde Bjorn Puister de 2-2 na goed voorbereidend werk van Mark Massier. Tien minuten voor tijd maakte Pot na een goede individuele actie de 1-3.”. Het was de tweede overwinning op rij voor Siddeburen. Bij HSC werden de doelpunten gemaakt door Michiel Smit en Wouter van der Graaf. ,,We speelden geen goede wedstrijd”, zei trainer Henk Blijham van HSC. ,,Siddeburen was voetballend beter. Desalniettemin kwamen we twee keer op voorsprong. Dat konden we niet vasthouden, want we waren de bal te snel kwijt.

26-1-2020 Muntendam-HSC 2-2
DvhN; HSC pakte een punt in de uitwedstrijd tegen Muntendam. Na een 2-0 tussenstand maakte Roy Jansen vlak voor rust de 1-2 en in de vijfenzestigste minuut was het Winston Bendt die de 2-2 maakte. „We kwamen met 2-0 achter, maar knokten ons terug tot 2-2”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. „We begonnen slap aan het duel, maar herstelden ons goed. We werden feller en krgen zelfs nog kansen op de overwinning. We konden uiteindelijk tevreden van het veld stappen.” HSC bleef met het zwaarbevochten punt op de vierde plaats staan.

15-12-2019 HSC-FVV 4-2
DvhN; HSC was met 4-2 te sterk voor FVV . Roy Jansen, Edwin Bosma en Winston Bendt (tweemaal) scoorden namens de thuisploeg. Glenn Pietens en Lars Leemborg waren trefzeker voor de bezoekers. ,,We speelden geen goede wedstrijd”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. ,,We kwamen twee keer terug van een achterstand. Toen we voor stonden, gaven we het niet meer weg en we pakten de zege.”

8-12-2019 HSC-Gieten 2-1
DvhN; HSC boekte een mooie overwinning op Gieten. Door de zesde zege van het seizoen steeg HSC naar de de vijfde plaats op de ranglijst. HSC was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Gieten. De ruststand was 2-0 door twee doelpunten van Winston Bendt. „We begonnen goed aan de wedstrijd”, vertelde trainer Henk Blijham van HSC. „We creëerden veel kansen en hielden goed tegen. We scoorden ook twee keer voor rust. Na de rust werd Gieten sterker en moesten we alleen maar tegenhouden. Door keihard te werken trokken de jongens de overwinning over de streep.”


1-12-2019  Forward-HSC 4-1
DvhN; GSAVV Forward bleek op eigen veld met 4-1 te sterk voor HSC . David Wagner en Tom ten Cate bepaalden de ruststand op 2-0. Na rust maakte Tobias Buis de 3-0. Niels Zwaneveld deed iets terug namens de bezoekers, waarna Hugo Breman de 4-1 maakte. ,,Doordat net de Kermesse was geweest, een groot feest van Vindicat, had ik er een hard hoofd in”, zei Forward-trainer Gert Jan van Dijken. ,,Maar we speelden een goede wedstrijd.” Door het verlies van Peize is de thuisploeg nu mede-koploper. ,,We speelden vrij slordig”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. ,,We kwamen telkens een stapje te laat.”

24-11-2019  HSC-VAKO 1-4
DvhN; HSC leed een 1-4 nederlaag tegen VAKO. Bij de thuisploeg scoorde Winston Bendt. „We begonnen gewoon goed aan het duel”, sprak trainer Henk Blijham van HSC. ,,We creëerden veel kansen, maar de scherpte ontbrak om te scoren. De eerste kans van VAKO was meteen raak. Dat kwamen we nooit meer te boven.” Het was de derde verliespartij in deze competitie voor HSC. 

17-11-2019 HSC-Nieuw Roden 1-0
DvhN; HSC versloeg thuis Nieuw Roden met 3-0. Na vijfenvijftig minuten spelen scoorde Winston Bendt de 1-0. Dezelfde Bendt schoot in de zestigste minuut de 2-0 tegen de touwen. Een kwartier voor het eindsignaal was het Wouter van der Graaf die voor de 3-0 eindstand zorgde. „We speelden een prima wedstrijd”, vond trainer Henk Blijham van HSC. „We kwamen verdedigend niet in de problemen. We hadden alleen meer moeten scoren. Ik was vrij blij met het resultaat en wat mijn ploeg liet zien.” HSC heeft nu zestien punten verzameld uit acht wedstrijden en bezet daarmee de zesde plaats.

10-11-2019 ZNC-HSC 1-7
DvhN; HSC vertrekt met een zevenklapper uit Zuidbroek
HSC won met maar liefst 1-7 op het veld van ZNC. Wouter van der Graaf scoorde vier keer namens de bezoekers. Winston Bendt scoorde tweemaal en Roy Jansen maakte het laatste doelpunt. ,,We begonnen afwachtend aan de wedstrijd”, zei trainer Henk Blijham van HSC. ,,We zetten niet goed druk op de bal en kwamen zelfs met 1-0 achter. Erna benutten we de kansen die we kregen en maakten we gebruik van de zwaktes van de tegenstander.”

3-11-2019 HSC-TLC 1-0
DvhN; HSC versloeg TLC met 1-0 door een doelpunt van Winston Bendt. ,,In de eerste tien minuten stopte onze keeper Job van der Linde zes ballen. Na de 1-0 trokken we de overwinning over de streep”, sprak trainer Henk Blijham van HSC na de derde overwinning van zijn team. ,,We speelden een goede wedstrijd”, aldus trainer Wander Balkema van TLC. ,,De eerste helft kregen we zes opgelegde kansen, maar die benutten we niet.”

27-10-2019 Actief-HSC 1-3
DvhN; HSC won op het veld van Actief met 1-3. Bij de uitploeg scoorden Winston Bendt en tweemaal Wouter van der Graaf. ,,We begonnen slap aan het duel”, vond trainer Henk Blijham van HSC. ,,Dat resulteerde in een achterstand. Gelukkig maakten we vlak voor rust de 1-1. Na rust schakelden we een tandje bij. Dat resulteerde in kansen en doelpunten. Vlak voor tijd stopte onze keeper Job van der Linde een strafschop en uit de tegenaanval werd het 1-3.”
Door de overwinning heeft HSC nu zeven punten. Actief blijft op zeven punten staan.

20-10-2019 HSC - Peize 0-5
DvhN; HSC kon het niet bolwerken tegen Peize (0-5). ,,We begonnen heel slecht”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. ,,Binnen zeven minuten stonden we met 0-2 achter. We kregen een paar een-op-een kansen, maar die benutten we niet. Vlak voor rust maakten we een eigen doelpunt en was de wedstrijd klaar.”

13-10-2019 Groninger Boys - HSC 2-0
DvhN; Groninger Boys was thuis met 2-0 te sterk voor HSC . Karim Layeb scoorde beide doelpunten. Eén voor rust en één na de rust. „We speelden een goede wedstrijd”, vertelde trainer Fouad Faraouni van Groninger Boys. „We hadden veel creativiteit en creëerden veel kansen. We kwamen goed door met onze lopende mensen vanuit het middenveld. Het was wachten tot we een doelpunt maakten” Tot nu toe leed de thuisploeg pas één nederlaag.
„We speelden een goede openingsfase”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. „We creëerden kansen, maar scoorden niet. Na de openingsfase werd Groninger Boys sterker en kwamen we er niet meer aan te pas” Het verlies betekende het eerste verlies van het seizoen.

6-10-2019 HSC-SVZ 4-0
DvhN; HSC won met 4-0 van SVZ. De doelpunten werden gemaakt door Wouter van der Graaf, Roy Jansen, Tycho Smith en Laurens van der Leest.
,,We speelden een goede pot, met veel strijdlust en creëerden veel kansen. We hebben eigenlijk niks weggegeven” volgens trainer Henk Blijham van HSC. 

22-9-2019 Siddeburen - HSC 2-2 
DvhN; Siddeburen kwam na 18 minuten met 0-1 achter tegen HSC door een doelpunt van Erwin Kuipers. Wouter van der Graaf maakte de 0-2 in de 52ste minuut. Drie minuten later scoorde Dani Schuijl de 1-2 met een schot in de kruising van 25 meter. Een kwartier voor tijd kopte Jelle van der Geest de 2-2 tegen de touwen. ,,We speelden een moeizame eerste helft”, aldus trainer Auke Birza van Siddeburen. ,,HSC speelde erg behoudend, maar was goed in de omschakeling. Zij waren duidelijk de betere ploeg en konden meer scoren. Wij kregen één kans en misten die. Na de pauze speelden we energieker en waren wij de bovenliggende partij. 2-2 was een terecht uitslag over 90 minuten gezien. ,,Voor rust stonden we verdedigend goed”, zei trainer Henk Blijham van HSC. ,,We kregen ook kansen, maar benutten er maar één. Na rust gaven we na de 0-2 teveel ruimte weg. Na de 2-2 konden beide teams winnen. Beide ploegen kregen genoeg kansen op de overwinning.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!