Wedstrijdverslagen - vv HSC

Wedstrijdverslagen

20-3-2022 HSC zegevierde met maar liefst 5-1 over LEO.
In de 38ste minuut werd het 1-0 door Glenn Pietens uit een penalty. LEO scoorde zijn goal pas ná de 4-0 maar het slotakkoord was voor de 16-jarige B-junior Julian Zwart die in blessuretijd de 5-1 aantekende. 

13-3-2022 HSC speelt gelijk bij Asser Boys 1-1 
Asser Boys speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen HSC. De thuisclub kwam op voorsprong, maar HSC maakte via Glenn Pietens al snel gelijk.

6-3-2022 HSC verliest van nummer twee SVZ 1-3
DvhN; HSC was thuis niet opgewassen tegen SVZ. De thuisploeg verloor met 1-3. Winston Bendt zorgde voor de 1-0 ruststand. ,,De eerste helft waren we duidelijk de betere partij”, vertelde trainer Henk Veenhof van HSC. ,,We verzuimden meer afstand te nemen. Na de onderbreking blesseerde Glenn Pietens, één van mijn belangrijkste spelers, zich. Dat was net iets teveel van het goede. We misten al vijf spelers. Ik kon mijn team niks verwijten. Ze voetbalden met hun hart en knokten tot het einde.” 

3-3-2022 HSC verliest van beter Muntendam 1-4 

27-02-2022 HSC verliest van de koploper 1-0
DvhN; GSAVV Forward zegevierde in de thuiswedstrijd tegen HSC met 1-0 door een doelpunt van Bart Breman in de 60ste minuut. ,,Het was een moeilijke wedstrijd”, vertelde trainer Jorrit Smink van Forward. ,,Er was veel wind. Voor rust waren wij de betere ploeg. Na de 1-0 schakelde HSC een tandje bij en kregen we het heel moeilijk. We verdedigden goed en hielden de nul tegen een veel scorende ploeg.” De thuisploeg wint of verliest. Voor Forward is het dit seizoen winnen of verliezen. Een gelijkspel was er nog niet bij. ,,We speelden een goede wedstrijd”, zei trainer Henk Veenhof van HSC. „Gezien de mogelijkheden en het missen van enkele spelers speelden we een fantastische wedstrijd. Ik was heel trots op het team. Gezien de kansen en het spelbeeld was een gelijkspel terecht geweest. Beide ploegen kregen twee 100 procent kansen.” HSC heeft nu acht punten uit evenveel wedstrijden verzameld.

28-11-2021 HSC verliest twee punten tegen de Wilper Boys
DvhN; HSC verspeelde een 1-3 voorsprong op het veld van De Wilper Boys. Het werd uiteindelijk 3-3. „We speelden een fantastische eerste helft, maar misten vier keer één op één met de keeper. Na de 1-2 miste Winston Bendt twee keer één op één met de keeper en overkwam Jord Blokker hetzelfde. In de 93ste minuut werd het helaas nog 3-3 en moesten we genoegen nemen met een punt”, aldus trainer Henk Veenhof van HSC

31-10-2021 HSC leed een grote nederlaag tegen Nieuw Roden 6-2 
DvhN; Nieuw Roden was met 6-2 te sterk voor HSC. Op Wilco Drent stond in de eerste helft geen maat. Hij had halverwege de eerste helft al een onvervalste hattrick gescoord. Toen Marcel Kuiper er voor de rust ook nog 4-0 van maakte, was de wedstrijd gespeeld.
HSC drong in de tweede helft nog wel aan, maar kon de spanning niet meer terugbrengen. Bij Nieuw Roden waren Kuiper en Stefan Waij nog trefzeker.
Fabian Smith en Roemello Louisa scoorden voor HSC. Keeper Job van de Linde van HSC kreeg een rode kaart.
„We moesten weer veel mutaties maken”, zei trainer Henk Veenhof van HSC. „We misten veel spelers. We stonden binnen achttien minuten met 2-0 achter. In de tweede helft raakten we drie keer de lat en één keer de paal. De rode kaart die Van de Linde kreeg gaan we aanvechten.”


24-10-2021 Groninger Boys en HSC vermaken publiek 4-3
DvhN; Na een goede openingsfase van HSC komt Gr.Boys op voorsprong. Bij een verre ingooi ontstaat er een misverstand tussen HSC-doelman Job van der Linde en verdediger Jasper Schaank, die op elkaar botsen, waar Raychelnon Kleinmoedig vervolgens simpel van kan profiteren.

Vier minuten na de openingstreffer is het aan de andere kant ook raak. Zo lelijk het doelpunt van de thuisploeg was, zo mooi is de treffer van HSC. Rechtsback Tycho Smith ontvangt de bal uit een hoekschop op ruim 25 meter van het doel en met een streep in de kruising brengt hij HSC weer langszij.

HSC stapelt na de gelijkmaker kans op kans en aan de hand van de jonge middenvelder Frank Pauwels hebben de gasten de wedstrijd stevig in handen. ”Die jongen is goed genoeg voor de eredivisie”, aldus voorzitter Nijland. 

Halverwege de eerste helft verzilvert HSC wel een van de talloze kansen. Edwin Bosma snelt langs enkele tegenstanders en stelt Mark Lukkien in de gelegenheid de 1-2 binnen te tikken. Even later krijgt de doelpuntenmaker een identieke kans, opnieuw op aangeven van Bosma, maar dit keer schiet de aanvaller voor een leeg doel naast.

Waar het voor rust 4-1 moet staan voor de gasten, wordt het 2-2. Een domme overtreding levert Groninger Boys een vrije trap op die door de volledig vrijstaande Dairon Cecillia wordt binnengewerkt.

Na de thee is de ploeg van trainer Henk Veenhof geen schim meer van de eerste helft. Groninger Boys krijgt steeds meer grip op het duel en via een knappe volley van Cecillia komt de thuisploeg op 3-2. HSC blijft aanmodderen, maar tien minuten voor tijd komt de ploeg toch weer op gelijke hoogte. Na een handsbal in het zestienmetergebied schiet Glenn Pietens de 3-3 vanaf de stip binnen.

Vier minuten voor tijd kopt centrale verdediger Lorenzo Westhiner, eveneens volledig vrij, uit een hoekschop de 4-3 bij de tweede paal binnen.

17-10-2021 HSC - TLC1  4-2
DvhN; HSC was met 4-2 te sterk voor TLC . In de 52ste minuut maakte Glenn Pietens de 1-0. In de 74ste minuut werd het 1-1 door een penalty van Jetse Tuithof. Vier minuten later werd het 1-2 door een doelpunt van Steinar Miedema. In de 80ste minuut zorgde Mark Lukkien voor de 2-2 en zijn broer Niels Lukkien schoot de 3-2 binnen in de 86ste minuut. In blessuretijd verzorgde Fabian Smith de 4-2. "Het was een zwaarbevochten overwinning", sprak trainer Henk Veenhof van HSC. "De ruststand was 0-0. Beide ploegen kregen drie goede kansen in de eerste helft. Na de 1-0 miste onze spits Jord Blokker drie keer één op één met de keeper. De derde keer verrekte hij ook zijn hamstring. Na de 1-2 miste TLC een grote kans op 1-3. In de slotfase waren wij fitter."
Door de zege steeg HSC naar de subtop.
"We speelden een prima wedstrijd", aldus trainer Hemmo de Wal van TLC. "Na de 1-2 verzuimden we de 1-3 te maken en dan weet je dat de tegenstander alles of niets gaat spelen. Helaas verloren we alsnog."

10-10-2021 Siddeburen - HSC 2-7
DvhN; Overtuigende eesrte zege van HSC tegen Siddeburen. 
HSC won de uitwedstrijd tegen Siddeburen met grote cijfers (2-7). Al in de vierde minuut was het Glenn Pieters die voor de 0-1 zorgde. Drie minuten later was het al 0-2 door een doelpunt van Jord Blokker. Edwin Bosma maakte de 0-3 en Niels Hartman zette de 0-4 op het bord. Twee minuten voor rust was het weer Edwin Bosma die voor de 1-5 ruststand zorgde. Na de pauze waren Jord Blokker en Niels Lukkien trefzeker. Bij Siddeburen werden beide doelpunten gemaakt door Ruben van der Ploeg. De eerste uit een penalty."Het eerste half uur speelden we heel goed”, vertelde trainer Henk Veenhof van HSC. "We speelden in een hoog tempo en legden Siddeburen onze wil op. Na de pauze wisselde ik de spelers die net terug kwamen van een blessure en werd het onrustiger. Wij hoefden niet meer en Siddeburen kon niet." Met vier punten staat HSC in de subtop. "HSC is een fantastische ploeg op derde klasse niveau", vond trainer Auke Birza van Siddeburen. 

3-10-2021 HSC - Actief  2-4
DvhN; Actief won de uitwedstrijd tegen HSC met 2-4. Leon Buiter scoorde de 0-1 en de 0-2. Mark Lukkien verzorgde de 1-2. De 1-3 werd gemaakt door Ermin Immelman en Stijn Jorna zorgde voor de 1-4. De eindstand werd bepaald door Tycho Smith. Hij verzorgde de 2-4. 'Op een goed bespeelbaar veld speelden wij een goede wedstrijd', aldus trainer Peter Slijfer van Actief. 'Vanaf de eerste minuut zetten wij het mes op de strot en wonnen wij dik verdiend.' Met zes punten uit twee duels staat Actief ongeslagen bovenaan. 'We kwamen binnen het kwartier met 0-2 achter', zei trainer Henk Veenhof van HSC. 'Daar liepen we de hele wedstrijd achteraan. Actief won verdiend, want zij maakten minder fouten dan wij.'

26-9-2021 LEO - HSC 1-1
DvhN;  HSC redde in de achtennegentigste minuut een punt tegen LEO. Glen Pieters scoorde toen de 2-2 eindstand. Het andere doelpunt maakte Niels Hartman.

,,Gezien het spel en de kansen was de uitslag terecht’’. Aldus trainer Henk Veenhof van HSC. ,,We haalden niet het niveau wat we moesten halen. Onze keeper Job van der Linde was de uitblinker van de wedstrijd.” 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2020 - 2021 - - - - - - - - - - - - - - - - -

4-10-2020 HSC - Forward  2-2
DvhN: HSC pakt een punt tegen GSAVV Forward : 2-2.
Bij rust was het 1-1 door doelpunten van Max Oogink van Forward en Edwin Bosma van HSC. In de 70ste minuut werd het 2-1 door Winston Bendt, maar in blessuretijd maakte Thomas Butz de gelijkmaker vanaf de stip.
,,We speelden met vijf A-junioren in de basis”, zei trainer Henk Veenhof van HSC. ,,We probeerden via de omschakeling gevaarlijk te worden en dat lukte aardig.” Met zeven punten staat HSC tweede.
,,We waren beter dan HSC”, vond trainer Gert Jan van Dijken van de uitploeg. ,,We speelden goed voetbal tot aan de zestien meter, maar benutten de kansen niet.”

27-9-2020  Siddeburen - HSC 2-4
DvhN;
HSC heeft nog geen puntenverlies geleden na de winst met 4-2 op Siddeburen.
Siddeburen nam vlak na rust een 2-1 voorsprong, maar de ploeg van trainer Henk Veenhof herstelde zich uitstekend. Edwin Bosma maakte in de slotminuut de bevrijdende 2-4 voor HSC ,,Ik ben trots op deze ploeg met veel A-junioren’’, beschouwde Veenhof na. ,,Maar het kon wel beide kanten opgaan’’, oordeelde trainer Auke Birza van Siddeburen.

20-9-2020 HSC - Groninger Boys 3-0
DvhN;
HSC was op eigen veld met 3-0 te sterk voor Groninger Boys. De ploeg begon goed aan het seizoen en pakte zo de eerste drie punten. De 1-0 was een eigen doelpunt. De 2-0 werd gemaakt door Winston Bend en vlak voor tijd werd het 3-0 door Mark Lukkien. „De eerste twintig minuten speelden we heel goed”, sprak trainer Henk Veenhof. „De kansenverhouding was 12-5.” 

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 2019 - 2020 - - - - - - - - - - - - - - - - -
8-3-2020 Nieuw Roden-HSC 2-3
DvhN; HSC boog gisteren een 2-0 achterstand tegen Nieuw Roden om in een 2-3 zege.
Bij HSC scoorden Wouter van der Graaf, Michiel Smit en Winston Bend. ,,We begonnen niet goed aan de wedstrijd”, vertelde trainer Henk Blijham van HSC. ,,De tegenstander profiteerde optimaal van onze individuele fouten. Ze kwamen daardoor op een 2-0 voorsprong. Na rust leverden we veel strijd en kregen we meer kansen dan Nieuw Roden. Daarom was het een verdiende overwinning, maar het kon ook de andere kant op vallen.”

1-3-2020 Peize-HSC 6-0
DvhN; 
Koploper Peize boekt eenvoudige overwinning op HSC. De ploeg won met maar liefst 6-0. Selwyn Slotegraaf was met drie doelpunten belangrijk voor zijn ploeg. Met twee treffers zette Joppe van Leeuwen Peize in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Na rust zorgden Slotegraaf en Frank Darwinkel ervoor dat de thuisclub niet in de problemen kwam.

16-2-2020 HSC-ZNC 5-2
DvhN; De wedstrijd tussen HSC en ZNC werd na 80 minuten gestaakt wegens een te nat veld. De stand was op dat moment 5-2 in het voordeel van het thuis spelende HSC. In de 40ste minuut werd het 1-0 door Wouter van der Graaf. Twee minuten later maakte Winston Bendt de 2-0 en dezelfde Bendt zorgde in de 45ste minuut voor de 3-0 ruststand. Jorn Offens maakte na 67 minuten de 3-1. Michiel Smit maakte de 4-1 uit een strafschop. In de 75ste minuut werd het 5-1 door Fabian Smith en in de 79ste minuut werd het 5-2 door Jordy Brust. ,,We begonnen matig aan de wedstrijd”, sprak trainer Henk Blijham van HSC. ,,We stonden even onder druk, maar we kwamen beter in de wedstrijd en scoorden drie keer voor rust. Na de pauze voerden we de score op. We maakten onze kansen af, hoewel we niet goed voetbalden.” HSC blijft in de subtop staan.

2-2-2020 HSC-Siddeburen 2-3
DvhN; ,,We speelden een redelijke wedstrijd”, aldus trainer Auke Birza van Siddeburen. ,,We waren de beter voetballende ploeg. We kwamen al na drie minuten achter, maar na een kwartier schoot Julian Pot een vrije trap binnen. Op het half uur kopte de spits van HSC een bal in de kruising en stonden we met 2-1 achter. Na de pauze gingen we op dezelfde voet verder en na een uur scoorde Bjorn Puister de 2-2 na goed voorbereidend werk van Mark Massier. Tien minuten voor tijd maakte Pot na een goede individuele actie de 1-3.”. Het was de tweede overwinning op rij voor Siddeburen. Bij HSC werden de doelpunten gemaakt door Michiel Smit en Wouter van der Graaf. ,,We speelden geen goede wedstrijd”, zei trainer Henk Blijham van HSC. ,,Siddeburen was voetballend beter. Desalniettemin kwamen we twee keer op voorsprong. Dat konden we niet vasthouden, want we waren de bal te snel kwijt.

26-1-2020 Muntendam-HSC 2-2
DvhN; HSC pakte een punt in de uitwedstrijd tegen Muntendam. Na een 2-0 tussenstand maakte Roy Jansen vlak voor rust de 1-2 en in de vijfenzestigste minuut was het Winston Bendt die de 2-2 maakte. „We kwamen met 2-0 achter, maar knokten ons terug tot 2-2”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. „We begonnen slap aan het duel, maar herstelden ons goed. We werden feller en krgen zelfs nog kansen op de overwinning. We konden uiteindelijk tevreden van het veld stappen.” HSC bleef met het zwaarbevochten punt op de vierde plaats staan.

15-12-2019 HSC-FVV 4-2
DvhN; HSC was met 4-2 te sterk voor FVV . Roy Jansen, Edwin Bosma en Winston Bendt (tweemaal) scoorden namens de thuisploeg. Glenn Pietens en Lars Leemborg waren trefzeker voor de bezoekers. ,,We speelden geen goede wedstrijd”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. ,,We kwamen twee keer terug van een achterstand. Toen we voor stonden, gaven we het niet meer weg en we pakten de zege.”

8-12-2019 HSC-Gieten 2-1
DvhN; HSC boekte een mooie overwinning op Gieten. Door de zesde zege van het seizoen steeg HSC naar de de vijfde plaats op de ranglijst. HSC was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Gieten. De ruststand was 2-0 door twee doelpunten van Winston Bendt. „We begonnen goed aan de wedstrijd”, vertelde trainer Henk Blijham van HSC. „We creëerden veel kansen en hielden goed tegen. We scoorden ook twee keer voor rust. Na de rust werd Gieten sterker en moesten we alleen maar tegenhouden. Door keihard te werken trokken de jongens de overwinning over de streep.”


1-12-2019  Forward-HSC 4-1
DvhN; GSAVV Forward bleek op eigen veld met 4-1 te sterk voor HSC . David Wagner en Tom ten Cate bepaalden de ruststand op 2-0. Na rust maakte Tobias Buis de 3-0. Niels Zwaneveld deed iets terug namens de bezoekers, waarna Hugo Breman de 4-1 maakte. ,,Doordat net de Kermesse was geweest, een groot feest van Vindicat, had ik er een hard hoofd in”, zei Forward-trainer Gert Jan van Dijken. ,,Maar we speelden een goede wedstrijd.” Door het verlies van Peize is de thuisploeg nu mede-koploper. ,,We speelden vrij slordig”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. ,,We kwamen telkens een stapje te laat.”

24-11-2019  HSC-VAKO 1-4
DvhN; HSC leed een 1-4 nederlaag tegen VAKO. Bij de thuisploeg scoorde Winston Bendt. „We begonnen gewoon goed aan het duel”, sprak trainer Henk Blijham van HSC. ,,We creëerden veel kansen, maar de scherpte ontbrak om te scoren. De eerste kans van VAKO was meteen raak. Dat kwamen we nooit meer te boven.” Het was de derde verliespartij in deze competitie voor HSC. 

17-11-2019 HSC-Nieuw Roden 1-0
DvhN; HSC versloeg thuis Nieuw Roden met 3-0. Na vijfenvijftig minuten spelen scoorde Winston Bendt de 1-0. Dezelfde Bendt schoot in de zestigste minuut de 2-0 tegen de touwen. Een kwartier voor het eindsignaal was het Wouter van der Graaf die voor de 3-0 eindstand zorgde. „We speelden een prima wedstrijd”, vond trainer Henk Blijham van HSC. „We kwamen verdedigend niet in de problemen. We hadden alleen meer moeten scoren. Ik was vrij blij met het resultaat en wat mijn ploeg liet zien.” HSC heeft nu zestien punten verzameld uit acht wedstrijden en bezet daarmee de zesde plaats.

10-11-2019 ZNC-HSC 1-7
DvhN; HSC vertrekt met een zevenklapper uit Zuidbroek
HSC won met maar liefst 1-7 op het veld van ZNC. Wouter van der Graaf scoorde vier keer namens de bezoekers. Winston Bendt scoorde tweemaal en Roy Jansen maakte het laatste doelpunt. ,,We begonnen afwachtend aan de wedstrijd”, zei trainer Henk Blijham van HSC. ,,We zetten niet goed druk op de bal en kwamen zelfs met 1-0 achter. Erna benutten we de kansen die we kregen en maakten we gebruik van de zwaktes van de tegenstander.”

3-11-2019 HSC-TLC 1-0
DvhN; HSC versloeg TLC met 1-0 door een doelpunt van Winston Bendt. ,,In de eerste tien minuten stopte onze keeper Job van der Linde zes ballen. Na de 1-0 trokken we de overwinning over de streep”, sprak trainer Henk Blijham van HSC na de derde overwinning van zijn team. ,,We speelden een goede wedstrijd”, aldus trainer Wander Balkema van TLC. ,,De eerste helft kregen we zes opgelegde kansen, maar die benutten we niet.”

27-10-2019 Actief-HSC 1-3
DvhN; HSC won op het veld van Actief met 1-3. Bij de uitploeg scoorden Winston Bendt en tweemaal Wouter van der Graaf. ,,We begonnen slap aan het duel”, vond trainer Henk Blijham van HSC. ,,Dat resulteerde in een achterstand. Gelukkig maakten we vlak voor rust de 1-1. Na rust schakelden we een tandje bij. Dat resulteerde in kansen en doelpunten. Vlak voor tijd stopte onze keeper Job van der Linde een strafschop en uit de tegenaanval werd het 1-3.”
Door de overwinning heeft HSC nu zeven punten. Actief blijft op zeven punten staan.

20-10-2019 HSC - Peize 0-5
DvhN; HSC kon het niet bolwerken tegen Peize (0-5). ,,We begonnen heel slecht”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. ,,Binnen zeven minuten stonden we met 0-2 achter. We kregen een paar een-op-een kansen, maar die benutten we niet. Vlak voor rust maakten we een eigen doelpunt en was de wedstrijd klaar.”

13-10-2019 Groninger Boys - HSC 2-0
DvhN; Groninger Boys was thuis met 2-0 te sterk voor HSC . Karim Layeb scoorde beide doelpunten. Eén voor rust en één na de rust. „We speelden een goede wedstrijd”, vertelde trainer Fouad Faraouni van Groninger Boys. „We hadden veel creativiteit en creëerden veel kansen. We kwamen goed door met onze lopende mensen vanuit het middenveld. Het was wachten tot we een doelpunt maakten” Tot nu toe leed de thuisploeg pas één nederlaag.
„We speelden een goede openingsfase”, aldus trainer Henk Blijham van HSC. „We creëerden kansen, maar scoorden niet. Na de openingsfase werd Groninger Boys sterker en kwamen we er niet meer aan te pas” Het verlies betekende het eerste verlies van het seizoen.

6-10-2019 HSC-SVZ 4-0
DvhN; HSC won met 4-0 van SVZ. De doelpunten werden gemaakt door Wouter van der Graaf, Roy Jansen, Tycho Smith en Laurens van der Leest.
,,We speelden een goede pot, met veel strijdlust en creëerden veel kansen. We hebben eigenlijk niks weggegeven” volgens trainer Henk Blijham van HSC. 

22-9-2019 Siddeburen - HSC 2-2 
DvhN; Siddeburen kwam na 18 minuten met 0-1 achter tegen HSC door een doelpunt van Erwin Kuipers. Wouter van der Graaf maakte de 0-2 in de 52ste minuut. Drie minuten later scoorde Dani Schuijl de 1-2 met een schot in de kruising van 25 meter. Een kwartier voor tijd kopte Jelle van der Geest de 2-2 tegen de touwen. ,,We speelden een moeizame eerste helft”, aldus trainer Auke Birza van Siddeburen. ,,HSC speelde erg behoudend, maar was goed in de omschakeling. Zij waren duidelijk de betere ploeg en konden meer scoren. Wij kregen één kans en misten die. Na de pauze speelden we energieker en waren wij de bovenliggende partij. 2-2 was een terecht uitslag over 90 minuten gezien. ,,Voor rust stonden we verdedigend goed”, zei trainer Henk Blijham van HSC. ,,We kregen ook kansen, maar benutten er maar één. Na rust gaven we na de 0-2 teveel ruimte weg. Na de 2-2 konden beide teams winnen. Beide ploegen kregen genoeg kansen op de overwinning.”

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!