'onze' Niels Hartman maakt kans op een uitverkiezing voor het nationale elftal van Gibraltar.

12 oktober 2021 17:30


vv HSC heeft met Niels Hartman (20) een speler in de gelederen die hoopt in de toekomst interlands voor dit land te spelen. De wedstrijd tegen Oranje kwam echter nog te vroeg. Hij heeft zijn Gibraltarese paspoort nog niet binnen ...

DvhN 11-10-2021
Niels Hartman, speler van vv HSC in Sappemeer maakt kans op een uitverkiezing voor het nationale elftal van Gibraltar.
De wedstrijd tegen Oranje komt net te vroeg. 'Misschien ben ik er tegen Turkije en Letland wel bij'
Het Nederlands Elftal speelt maandagavond in De Kuip in Rotterdam tegen Gibraltar. Derdeklasser HSC uit Sappemeer heeft met Niels Hartman (20) een speler in de gelederen die hoopt in de toekomst interlands voor dit land te spelen. De wedstrijd tegen Oranje komt echter nog te vroeg. Hij heeft zijn Gibraltarese paspoort nog niet binnen.
 
Hé Niels, waar ga je vanavond kijken?
,,Thuis. Dat wil zeggen bij mijn ouders in Gibraltar.”

Gibraltar? Je woont op dit moment toch in Nederland?
,,Dat klopt. Ik loop stage bij de Gasunie en woon bij een vriend in Wildervank. Maar ik ben twee weken op familiebezoek. Ik kan mijn stage online doen.”
 
Leeft de wedstrijd een beetje in Gibraltar?
,,Ja, voetbal is hier een grote sport. Iedereen heeft het erover. Zeker als Gibraltar thuis speelt. Dan staat ook overal file. Maar dat kan ook snel, we wonen hier met ongeveer 33.000 mensen op 6,8 vierkante kilometer.” 
 
Voor wie ben je?
,,Voor Gibraltar staat er niet zoveel op het spel. En Nederland moet zich kwalificeren voor het WK. Dus wat dat betreft zou het fijn zijn als Nederland wint. Dat verwacht ik ook wel. Ik denk dat het 5-0 wordt. Maar ik hoop eigenlijk vooral dat het een leuke wedstrijd wordt.” 
 
Helaas zonder jou.
,,Ja, ik wacht nog op mijn Gibraltarese paspoort. Dat kan nog drie weken duren, maar ook wel twee maanden. Geen idee waarom het zo lang duurt. Ik heb van mijn 12de tot mijn 18de in Gibraltar gewoond. Daarmee kom ik gewoon voor zo’n paspoort in aanmerking. En zodra ik dat paspoort heb, maak ik kans op een selectie. Dus misschien ben ik er in de volgende interlandperiode wel bij. Tegenstanders zijn dan Turkije en Letland.” 
 
Speel je in Nederland niet op een te laag niveau? HSC speelt in de derde klasse.
,,Nee, hoor. Ik heb in Nederland ook gewoon mijn stage. Daar wordt wel rekening mee gehouden. En nu ik hier ben, kan ik gewoon met de club, Lynx FC, meespelen. Kan de bondscoach zien of ik het vereiste niveau heb.” 
 
Heb je afgelopen weekend ook nog gevoetbald?
,,Ja, met HSC. Ik heb zondagavond het vliegtuig gepakt. We hebben met 7-2 gewonnen van Siddeburen. Ik heb één keer gescoord.”
 
244758900_4164100570383767_3301563013275222096a_n.jpg
foto M.Gibcus
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!