Werkgroep ‘toekomst HSC’ onderzoekt mogelijkheden voor prestatievoetbal op de zaterdag binnen HSC.

19 juli 2021 20:00


Beste leden, ouders/verzorgers, sponsoren en supporters van v.v. HSC,

Afgelopen week heeft het bestuur een werkgroep aangesteld genaamd ‘toekomst HSC’. De werkgroep ‘toekomst HSC’ bestaat uit de volgende leden: Johan Boelmans (voorzitter), Harry Tepper en Dineke ten Cate - Roffel. De werkgroepleden zullen in nauw contact staan met Erwin Bloeming vanuit het bestuur.

De werkgroep gaat onderzoek doen naar de haalbaarheid van de overstap van prestatievoetbal op zondag naar prestatievoetbal op de zaterdag per het nieuwe seizoen 22/23. De commissie zal eind augustus met een tussenrapport komen en ongeveer half september met de eindresultaten van dit onderzoek. Een eventuele overstap zal middels een algemene ledenvergadering goedgekeurd moeten worden.
Ongeacht de uitkomsten zal HSC de mogelijkheid blijven bieden om recreatief op zondag te blijven voetballen.

Waarom is deze werkgroep aangesteld?

 

De werkgroep is aangesteld, omdat de landelijke tendens is dat het zaterdagvoetbal populairder wordt en dat er bij ons in de nabije omgeving ook veel ‘zondag 1’ teams verhuizen naar de zaterdag ofwel helemaal verdwijnen (voorbeeld Kiel-Windeweer). Ook biedt de KNVB dit jaar de mogelijkheid om de horizontale overstap te maken. Dit houdt in dat we nu spelen in de 3e klasse zondag en mochten we ons dit jaar handhaven in deze klasse dan kunnen wij het seizoen erop instromen in de 3e klasse van de zaterdag. Voorheen moesten verenigingen, die deze overstap maakten, beginnen in de 5e en laagste klasse van de zaterdag. Deze wijziging kan een eventuele overstap een stuk interessanter maken. De horizontale mogelijkheid die de KNVB nu biedt tezamen met de steeds groter wordende landelijke tendens dat zaterdagvoetbal populairder wordt heeft ons doen besluiten om dit toch eens grondig te onderzoeken binnen onze vereniging.

Echter is de inschrijving voor dit alternatief bij de KNVB vóór 1 oktober 2021! Dat betekent dat we niet moeten wachten met dit onderzoek en snel en grondig aan de slag moeten gaan.

De werkgroep zal allereerst de selectie en haar staf gaan peilen over deze mogelijkheid. Daarnaast zullen ze ook de andere seniorenteams peilen samen met onze JO17-afdeling. Dit zijn de belangrijkste elftallen die een eventuele overstap mogelijk kunnen maken en dus gehoord moeten worden door onze werkgroep. Daarnaast zal de werkgroep haar oor te luister leggen bij ere-leden, vrijwilligers, sponsoren, oud HSC en de vrienden van HSC etc etc. Ook zal de werkgroep informatie inwinnen bij de KNVB en bij andere verenigingen uit de buurt die deze overstap van zondag naar zaterdag al hebben gemaakt.

De commissie staat open voor vragen, suggesties en opmerkingen. Deze kunnen gemaild worden naar werkgroeptoekomst@vv-hsc.nl

Namens de voorzitter van het bestuur Hans Nijland en de voorzitter van de werkgroep ‘toekomst HSC’ Johan Boelmans hopen we jullie eerst voldoende op de hoogte te hebben gesteld van deze ontwikkelingen. Uiteraard zullen wij jullie via onze kanalen op de hoogte houden van de ontwikkelingen met betrekking tot dit onderwerp.

 

Met sportieve groet,

 

Het bestuur & de werkgroep ‘toekomst HSC’

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!