Verslag mini WK in Billund (Denemarken) van JO15-1

31 mei 2022 13:45


De JO15-1 was in het Hemelvaart weekend naar Billund in Denemarken afgereisd om daar deel te nemen aan het mini WK. Een fantastische ervaring voor zowel spelers als begeleiding. Op het toernooi werd een geweldige 3e plek behaald tegen tegenstanders van een hoger niveau! Hieronder een uitgebreid verslag van het toernooi geschreven door elftalleider Peter Smit.

Donderdag 26 mei:

De vorige avond twee 9-psersoons bussen mogen ophalen bij Setz Hoogezand. Vandaag vertrekken we om 07:30 uur vanaf station Hoogezand-Sappemeer met 14 O-15 spelers en 3 begeleiders naar Billund in Denemarken.

We hebben ons ingeschreven voor een Mini WK bij de organisatie BallFreunde. Bij aankomst op het station om 07:15 staan de eerste spelers al klaar en al heel snel zijn we compleet. De spelers verdelen zichzelf over de bussen en bij vertrek om 07:30 uur gaan de eerste zakken met snoepgoed al open, het beloofd een leuke reis te worden!

Een aantal uren later en twee pitstops verder bereiken we Billund Denemarken, waar we verblijven op het Lalandia Park. Drie 6-persoons huisjes zijn ons toebedeeld en ook hier worden de huizen door de spelers zelf verdeeld. Nadat we zijn uitgepakt wordt het tijd voor een verkenning. Tijdens ons verblijf mogen we ook gebruik maken van het Aqua Dome, een zwembad met zeer veel uitdagende glijbanen en het duurt niet lang voordat de spelers in het zwembad liggen.

Zo, de eerste dag zit er bijna op. Na het zwemmen en douchen vertrekken we naar de wedstrijd locatie om deel te nemen aan het gezamenlijke diner. Goed verzorgd maar viel niet bij alle spelers in de smaak, geen probleem, terug op het park hebben we de dag afgesloten met een potje voetbal, chips, snoep en drinken.. Tijd om te gaan slapen!

 

Vrijdag 27 mei:

Onze vrije dag!! Iedereen heeft redelijk tot goed geslapen en met zijn allen begeven we ons naar het ontbijt in het Laladia Complex. Hier konden de spelers en begeleiders zich te goed doen aan alle mogelijk denkbare vormen van ontbijt; roerei, bacon, worstjes, pannenkoeken, wafels, broodjes, etc.... Een groot feest!

Het Aqua Dome ging om 10:00 uur open en om 10:15 uur lagen de mannen inclusief begeleiders in het water. Al snel zijn alle glijbanen uitgeprobeerd en deze bleken een groot succes! We hadden om 16:00 uur afgesproken bij de uitgang van het zwembad, tijd om te gaan eten want 's avond is de openingsceremonie en mogen wij het toernooi van de O15 openen met een wedstrijd tegen Brazilië (Vfl Hammonia).

Tijdens de openingsceremonie kunnen we mooi onze tegenstanders observeren... Oei... Dat wordt lastig, allemaal grote jongens en als we de clubs en teams op het internet opzoeken wordt het even stil, een aantal van deze spelers staan op internationale transferlijsten, spelen minimaal 2 klassen hoger dan ons en ook de warming-up van Braziliëbeloofd weinig goeds...

Geen nood, we zijn hier voor ons plezier en voetbal is even bijzaak... 20:00 uur, fluitsignaal, de wedstrijd tegen Braziliëgaat van start. Een indrukwekkende keeper en evenzo indrukwekkende veldspelers... 25 minuten laten klinkt het eindsignaal... HSC gaat met een 1-0 overwinning van het veld.. De euforie wordt gevierd met ijs voor de spelers en een biertje voor de begeleiders.

 

Zaterdag 28 mei:

Match day, vandaag staan er 3 wedstrijden gepland. Denemarken (FC Skandeborg JO15-1), Portugal (FC Skandeborg JO15-2) en Nederland (RKDEO). Eerst ontbijten, met de ervaring van het vorige ontbijt worden de spelers creatiever met het ontbijt, de meest fantastische combinaties komen ter tafel, geweldig. Om 10:00 uur spelen we de eerste wedstrijd tegen Denemarken, ondanks dat de tegenstanders veel sterker zijn dan wij komen we met opgeheven van het veld, 1-0 verloren. Niets aan de hand, met de overwinning van gisteren in het achterhoofd houden we de moed erin!

12:00 uur, de volgende partij. We treden aan tegen Nederland. Een fysiek grote en sterke ploeg uit Zuid Holland, fysiek maar ook verbaal erg aanwezig. Helaas wordt deze wedstrijd ook verloren (3-0), het moraal daalt, onderlinge irritatietjes spelen op... tijd voor eten...

15:00 uur, onze laatste wedstrijd van vandaag tegen Portugal (FC Skandeborg JO15-2). Okay, deze moeten we pakken willen we nog iets van vandaag gaan maken... Helaas, ondanks dat we beter kunnen laten we het niet zien en wordt de wedstrijd beslist met 1-0 verlies.

Iets gedesillusioneerd druipen we af naar de bussen, waar ging het mis? Om 16:15 zijn de wedstrijden even vergeten als de eerste spelers het grote zwembad in springen. Om 18:15 werd er weer verzameld en zijn we gaan eten om de interne mens weer te sterken, en dan komt het bericht: Nederland is gediskwalificeerd vanwege wangedrag, al hun wedstrijden worden met 2-0 tegen hun gescoord en we staan 4e in de poule (van inmiddels 5).

Er komen twee nieuwe finale poules, een A poule (plek 1 en 2) en een B poule (3,4 en 5). Morgen moeten we eerst nog onze laatste poule wedstrijd tegen Spanje (SC Wiedenbruck) spelen (maar die wedstrijd heeft geen effect op onze plaats in de poule) en daarna kunnen we dus nog een 3e plaats winnen of een 4e plaats verliezen.

De motivatie komt terug en plannen worden gesmeed. Opstellingen vliegen over de tafels en we zijn het al snel eens. Onze wedstrijd tegen Spanje offeren we op om in de B-poule alles te kunnen geven. Eerst nog de Champions League Finale kijken en dan slapen! Morgen wordt onze dag!!

 

Zondag 29 mei:

Onze eerste wedstrijd tegen Spanje staat gepland om 10:00 uur, maar eerst ontbijt, spullen inpakken, huisjes opruimen en de bussen inpakken. Tussendoor nog een teamfoto voor de bussen van Setz en daarna met zijn allen naar het voetbalveld.

Zoals verwacht verliezen we de match tegen Spanje, maar aan onze inzet ligt het zeker niet... Keeper Bas keept de wedstrijd van zijn leven en wekt de bewondering van de tegenstanders door vele pogingen op het doel te keren. Na 3-0 voorsprong van Spanje neemt Spanje iets gas terug en wordt er bij ons nog gewisseld.. Een mooie pot voetbal en een mooi begin van de dag, de neuzen staan dezelfde kant op, het zonnetje schijnt en wij gaan deze poule winnen!

Spanje is dan al uitgespeeld want de finale partij wordt niet gespeeld omdat Denemarken (FC Skandeborg) de wedstrijd niet wil spelen. Spanje 1, Denemarken 2. Plekken 3 t/m 5 nog onbeslist.... Let's go!!

Als eerste spelen Brazilië en Portugal, een spannende pot eindigt in 0-0, dit geeft ons hoop. Beide teams vertonen wat vermoeidheid... De volgende wedstrijd spelen wij (Frankrijk) tegen Portugal. Aan de overkant van het veld zien we shirtjes van spelers Skandeborg 1 en 2 wisselen, het zal toch niet dat er competitie vervalsing gaat plaatsvinden? Na een gesprek met de scheidsrechter zien we dat de shirtjes weer terug gaan en verschijnt Portugal (FC Skandeborg 2) op het veld.

Tot op het bod gemotiveerd beginnen onze spelers aan de wedstrijd, meerdere kansen over en weer, spannende wedstrijd totdat er hands gemaakt wordt bij Portugal... Sven eist de bal op en maakt de 1-0... we staan bovenaan in de poule B. Met sterk en aantrekkelijk voetbal wordt de voorsprong verdedigd. Eind signaal... Yes!!

Nog 1 wedstrijd... tegen Brazilië, welke we vrijdag al verslagen hadden met 1-0... een half uurtje pauze en dan alles geven, slapen doen we wel in de bus!! Doormiddel van een yel en donderspeech van leider Ryan, wordt de toon gezet. Dit is onze wedstrijd, plek 3 is van ons!!

Begin van de match, het gaat gelijk op... HSC heeft meer kansen op het doel dan Brazilië, de druk ligt er bovenop.... maar niets wil er in... goeie keep ook van Brazilië.... en dan.. Brazilië breekt uit het niets door en prutst de bal in ons doel......

Bal op de middenstip, Sven trapt opnieuw af, een 1-2tje verder is hij bij het doel van Brazilië en nog geen minuut na de 1-0 is het 1-1... We are back!! Het vuur is aan en gaat niet meer uit... Er volgt nog 1 doelpunt van HSC.... De scheids fluit af en de rest is geschiedenis...

Gelukkig volgt vrij snel de prijsuitreiking en met een welverdiende beker voor de derde plek vertrekken we huiswaarts. In de bus is het iets rustiger dan op de heenweg maar dat geeft niet... die 3e prijs is in de pocket en de dag wordt afgesloten bij de McD in Bremen...

Langs deze weg wil ik heel graag alle mensen en bedrijven bedanken die het mogelijk hebben gemaakt om deze trip te realiseren:

 

- Autobedrijf Setz Hoogezand

- Makelaardij Jans Duit

- Slagerij Kuipers

- ASAPCLOUD

- Stichting OUD HSC

- Vv HSC

- En alle mensen die ons gesteund hebben met onze crowdfund acties

 

Op naar ons laatste toernooi dit seizoen!! Harkstede here we come!!

 

Trainers en begeleiders JO15-1,

Sander, Henri en Peter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!