Nieuwjaarsbrief van voorzitter Nijland

2 januari 2022 19:30


Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en belangstellenden van de voetbal vereniging HSC,

Om te beginnen voor iedereen de beste wensen en een gezond 2022.
Helaas ook dit jaar in verband met COVID, geen nieuwjaarsreceptie. Vandaar deze nieuwjaarsboodschap namens het bestuur, op onze website.

2021 is ( en dat is een open deur intrappen), een bijzonder jaar geweest. De ene lockdown volgde de andere lockdown op. Van jong tot oud, voor iedereen, gewoon lastig!
Ook voor het voetbal geldt dat een regelmatig competitie/traingingsverloop er niet in zat.
Uw voorzitter realiseert zich uiteraard heel goed dat Covidmaatregelen nodig waren en nodig zijn. Toch wringt het. Immers sporten is goed voor lijf en geest en versterkt juist de weerstand die in deze tijd zo nodig is. Daarnaast hebben we natuurlijk ook te doen met het bedrijfsleven, met onze sponsoren. Van hun wordt vaak gevraagd, maximale creativiteit en doorzettingsvermogen te tonen. Afgelopen kalenderjaar is bij onze vereniging veel gebeurd. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kledinglijn. Eenheid van het tenue draagt bij aan een prachtige uitstraling. De samenwerking met Robey en Sport-Inn voelt goed. Over commercie gesproken, onze sponsorcommissie doet uitstekend werk. Want onze sponsorpool is weer sterk uitgebreid. Dit heeft zich ook vertaald naar een prachtige upgrading van ons clubhuis. Deze is nog mooier en sfeervoller geworden dan het al was.
Dit dus mede met dank aan de diverse sponsoren, vrienden van HSC, maar ook aan een zeer gemotiveerde vrijwilligers groep, die zich hier met ziel en zaligheid voor hebben ingezet. Als bestuur kijken we er dan ook naar uit om zsm iedereen weer te mogen ontvangen in onze kantine. Daar waar de vriendschapsbanden weer kunnen worden aangehaald.
Wat ons ook positief stemt, is dat ons ledenaantallen weer groeiende is. En met name bij de jeugd is dit het geval.
Ook mooi om te zien dat ook onze dames afdeling is gegroeid wat betreft het aantal leden.
Op de woensdag wordt steeds met een grote groep dames enthousiast getraind en op de vrijdagavonden van onze dames, het 7 tegen 7 voetbal. Ook op de vrijdagavond hebben we een enthousiaste groep mannen (kerels) die voetballen.
Nadat we als vereniging een groot aantal jaren geen senioren zaterdagvoetbal meer hebben gehad, hebben we daarmee een flitsende start gemaakt.
Zoals bekend zullen we ingaande het seizoen 2022/2023 prestatief op de zaterdag gaan voetballen, waarbij recreatief voetbal op de zondag blijft.
Erg blij zijn we dat we het afgelopen jaar de overeenkomst met onze hoofdtrainer, Henk Veenhof, hebben verlengd. Een zeer kundig trainer en het enthousiasme spat er van af. Een vooruitblik naar 2022 is en blijft lastig. Toch als je de virologen en deskundigen mag geloven, gloort er licht aan het einde van de tunnel. Voorzichtig is men positief. Ondanks het feit dat uw voorzitter niet heeft gestudeerd voor viroloog en slechts een Mavo-diploma heeft gehaald, ben ook ik positief. Wat zou het prachtig zijn als straks de sportparken weer open kunnen. Dat we de competities weer kunnen hervatten en er weer volop gezelligheid is in ons clubhuis. Zeker voor onze vereniging wordt het een interessant en boeiend jaar, immers voor het eerst in onze clubgeschiedenis zal er geen prestatief voetbal meer zijn op de zondag, maar dus op de zaterdag.
De gesprekken die we voeren met de gemeente Midden-Groningen wat betreft de privatisering van ons sportpark (kunstgras) zullen een vervolg krijgen.
Ook hoog op de agenda staat, inmiddels is het een stevige traditie, het andermaal organiseren van het Bosma en Schuur jeugdtoernooi. Zonder te overdrijven behoort dit toernooi tot één van de grootste jeugdtoernooien, zeker in Noord Nederland.
Omdat onze ALV geen doorgang kon vinden, hebben we onze leden de financiële cijfers toe gemaild. Iedereen heeft kunnen constateren dat we ook financieel een kerngezonde vereniging zijn. Natuurlijk voelen we daar druk en is er enige zorg. Want bijvoorbeeld het moeten sluiten van de kantine leidt tot aanmerkelijk minder kantineopbrengsten dan er is begroot. Maar door het voeren van een financieel verantwoord beleid en de zelfwerkzaamheid van onze vrijwilligers, heeft de club voldoende vet op de botten.

Ik sluit af. Op naar 2022, houd moed, blijf positief. We hopen elkaar allemaal snel weer te zien.

Namens het bestuur, voorzitter: Hans Nijland

 


D7590B24-C6C5-4D83-879C-29D32A0B620B.jpeg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!